Ugrás a tartalomra
alt

Fogyatékossággal és autizmussal élő lakosok felhívása

Tisztelt Felső- Mátra településeinek Lakosai!

Tisztelt Felső- Mátra településeinek

FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉS AUTIZMUSSAL ÉLŐ LAKOSAI!

Szeretném, ha tudnák, hogy Mátraszentimre Községi Önkormányzat továbbra is mindent megtesz a települések lakosainak biztonságáért.

Kérem, hogy a Felső-Mátra településeinek fogyatékossággal és/vagy autizmussal élő lakosai vegyék fel a kapcsolatot a Mátraszentimre Községi Önkormányzattal annak érdekében, hogy a veszélyhelyzet idején minden szükséges segítséget megkaphassanak.

Kérem továbbá a Felső-Mátra településeinek lakosait, a fogyatékossággal és/vagy autizmussal élő személyek családtagjait hogy amennyiben környezetükben fogyatékos személyekről van tudomásuk, úgy szintén értesítsék a Mátraszentimre Községi Önkormányzatot.

HÍVJÁK A 06-37/376-410-ES TELEFONSZÁMOT,

VAGY ÍRJANAK AZ igazgatas@matraszentimre.t-online.hu E-MAIL CÍMRE.

A Kormány KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSRÓL rendelkezett, mely 2020. március 28. napjától 2020. április 11. napjáig van érvényben.

  • Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani. (tömegközlekedés során is)

 

  • Vendéglátó üzletben – az ott foglalkoztatottak kivételével – tartózkodni tilos. Kivételt képez az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása.

 

  • A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására alapos indokkal kerülhet sor.

A korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, szükség esetén meghatározott intézkedéseket és kényszerítő eszközöket alkalmazhat. szabálysértés esetén a pénzbírság legalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege ötszázezer forint.

Az elsődleges cél továbbra is a megelőzés.

Kérem a lakosságot, hogy elsődlegesen az alábbi internetes felületeken tájékozódjanak, és pánikkeltés nélkül, de kellő súllyal kezeljük a veszélyhelyzetet.

https://koronavirus.gov.hu/

https://www.nnk.gov.hu/

https://magyarkozlony.hu/

https://matraszentimre.hu

Óvjuk egymás egészségét, vigyázzunk magunkra és egymásra is.

 

Mátraszentimre, 2020. április 1.

Köszönettel:

Előházi Péter s.k.

polgármester