Ugrás a tartalomra

HÉTVÉGI SÍROLLER VERSENY TÁJÉKOZTATÁS

Kedves Lakosok, Látogatók!

A hétvégén, október 16-án síroller versenyt tartanak a Mátrakeresztes - Mátraszentimre-Bagolyírtás közötti szakaszon. Az esemény várhatóan reggel 9:00 órától, 12:30-ig tart majd.

Teljes útlezárás nem lesz, de egy sávon lehet majd közlekedni, szükség esetén a Rendőrség által a forgalom rövid idejű megállítására is sor kerülhet.

A közforgalom számára Mátrakeresztes irányában „40 km/h sebességkorlátozás" és „Előzési tilalom" lesz érvényben.

A Mátraszentimre-Bagolyirtás irányban sem lesz teljes lezárás, a forgalom jelentős mértékű lassítására kerül sor oly módon, hogy a közforgalom a kísérőjármű mögött haladhat, azt nem előzheti meg. Az igénybevétel egyidőben legfeljebb 30 perc. A felnőtt korosztály 5 km-es távot tesz meg 10:15 10:45 óra között, a serdülő korosztály 2,5 km-es távot 11:25 11:40 óra között, a gyermek korosztály 800 m-es távot tesz meg 11:40 11:50 óra között.

A teljes szakaszon szabályos terelőkúpokkal el lesz választva a sportolók által használt sáv a forgalom által használt sávtól.

Az ideiglenes forgalomkorlátozás során a megkülönböztető jelzéseket használó gépjárművek - mentő, tűzoltó, rendőrség, stb. – és a menetrend szerint közlekedő autóbuszok áthaladása biztosított lesz. A buszok menetrendjéhez igazítottak az egyes korosztályok versenyei.

Köszönjük megértésüket és türelmüket. 

(Az esemény részleteit a letölthető pdf-en találják.)