Ugrás a tartalomra
alt

Közlemény a 2020. április 25-ei hétvégére vonatkozóan, valamint a kesztyű és maszk viseléséről Gyöngyösön

KÖZLEMÉNY

a FELSŐ-MÁTRA hétvégi látogatására vonatkozóan

valamint a kesztyű és maszk viseléséről GYÖNGYÖSön

NE FELEDJÜK!

A kijárási korlátozás a Kormány által határozatlan ideig meghosszabbításra került.

  • Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani. (tömegközlekedés során is)

  • A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására kizárólagosan alapos indokkal kerülhet sor.

FONTOS!

MARADJ OTTHON!

 

A Felső-Mátra vonatkozásában az ide érkező turisták kirándulási szándéka nem minősül alapos indoknak.

A korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, szükség esetén meghatározott intézkedéseket és kényszerítő eszközöket alkalmazhat. 

Szabálysértés esetén a pénzbírság legalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege ötszázezer forint.

Tájékoztatunk Mindenkit, hogy a Felső-Mátrában a vendéglátó egységek (kivéve kiszállításra), a szállodák zárva vannak, a szolgáltatásaik szünetelnek.

 

Gyöngyösi szigorítások

Dr. Korma Katalin Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője megkeresésére tájékoztatjuk a Felső-Mátra településének lakosait és az ide látogatókat, hogy Hiesz György Gyöngyös Város Polgármesterének intézkedései értelmében a most következő hétvégén is

  • kötelező lesz Gyöngyös közterületein, valamint a boltokban a kesztyű és a szájmaszk, vagy ha ez nem áll rendelkezésre, akkor az arcot takaró sál használata,
  • szombaton és vasárnap ismét lezárják a Mátra összes parkolóját, Farkasmálytól Mátrafüreden, Sástón, Mátraházán át egészen Kékestetőig,

Az óvintézkedés miatt hétvégén érvényben lévő helyi szabályok nem csak a gyöngyösiekre érvényesek, hanem a Gyöngyös környéki településekről a városba vásárolni érkezőkre is.

Az önkormányzat által rendeletbe is foglalt szabályok betartását a Városrendészeti Igazgatóság munkatársai szombaton és vasárnapi is ellenőrizni fogják, illetve felhívják a figyelmet az intézkedés fontosságára.

Az elsődleges cél továbbra is a megelőzés.

Óvjuk egymás egészségét, vigyázzunk magunkra és egymásra is.

 

Mátraszentimre, 2020. április 24.

 

Köszönettel:

Előházi Péter s.k.

polgármester